REVOLT 2009.

Gospođo, bate! , nastaje kao reakcija na trenutka u kom se živi. Naša realnost svakodnevnice, nepostojanje nikave scene na lokalu, nepostojanje institucije ili pojedinca koji su spremni da stvaraju u domenu urbane kulture. Poriv za muzičkim stvaranjem koji je iznedrio ansambl “gospođo, bate!” bila je ljubav, to jedini pokretač stvaranja, te 2009.

Sam naziv benda je izveden kao presek, kulturološko – sociološko – političko – društvenog stila života u Srbiji nakon 2000. Naziv i ako nespojiv i na prvi pogled nerazumljiv se sam nametnuo, upotrebljava se u svakodnevnoj komunikaciji.

POČETAK KOJI TRAJE

Na samom staru Vlade Profilović i Semih Durović, skupljaju ekipu koja je na raspolaganju, poznavajući stariji deo pazarskih muzičara, potom čitav niz muzičara (njih bar petnestak) koji je svirao u ansamblu, dalo je deo seba i ugradio deo energije u bend.

Muzika “gospođo, bate!”je fuzija više različitih muzičkih pravaca, koji se prepliću od „fanka“, „rokenrola“, „`60”, “francuske ciganske“, sve do „rege”–“ska“ ritmova!

Tekstovi pričaju o ljubavi, ali i obrađuju i prave presek problema sadašnjice,  angažovanost u tekstovima daje političko/socialnu razinu muzičkog stvaranja… Kroz naslove, “Zorom da se smijemo”, “4 noge dobre, 2 noge loše”, “Ubehut ljeljehut”, “Đuturum”…

Sastav „Gospođo, bate“ početkom 2016. objavio je album pod nazivom “Šta je u rupu?” za izdavačku kuću Lampshade Media. (19.02.2016.)Album “Šta je u rupu?” možete preslušati na: deezer, google play, itunes , spotify i bandcamp-u!

O albumu:

“Šta je u rupu?” je pitanje koje se nameće svima.  Neka svi daju svoj odgovor ili bar neka ga smisle, odgovor svakako ne može biti pogrešan.  Samo izdanje nosi odgovor koji se tražio nekoliko godina, od kako ansambl Gospođo, bate! kopa po rupama koje su nastajale od različitih životnih iskustava, kulturoloških, političkih, životnih posledica, osećaja, želja i rada. Lišeno potrebe za žanrovskim određivanjem muzike, ansambl Gospođo, bate! deli čistu emociju,  sirovu energiju,  sarkastičnu realnost i iskrenu ljubav. Da ubehutiš od ljubavi, da ne spadneš na četiri noge, i da nosiš taj osećaj, živiš osećaj taj.”

Ideja autorskog rada je konbinacija elemenata muzike, svetla, scenskog pokreta, glume, video materijala.  S`toga se ansambu priključuje Faris Ličina i svojim video radom obogaćuje scenski nastup.

Ansambl se od samog starta bavi autorskim radom i eksperimetiše u popularnoj muzici.

Osnovu benda sačinjavaju: Vladan Sarić (bubanj), Semih Durović (harmonika, usne harmonike, pevanje) , Rifat Rifatović (pevanja), Vladimir Profilović (bas gitara, pevanje), Redžep Ćorović (klavijatura), Hamza Šabanović  (gitara), Armin Gudelja – (reper)